Samen gaan we de uitdaging aan!

 

Wat is de Roparun?

Team Doetinchem loopt jaarlijks de Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 520 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.
Ook wel een avontuur voor het leven genoemd onder het motto: 

“Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen 
meer kunnen worden toegevoegd aan het leven“.

                                                                                                                                                          

Ruim 8.000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De opbrengst van de Roparun 2016 was € 5.415.691,00Sinds de Roparun in 1992 voor het eerst georganiseerd werd, is al meer dan 73 miljoen euro bijeengelopen. Stichting Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Meer informatie is te vinden op www.roparun.nl   

 

Het Roparunteam

Een Roparun-team bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.


 

 
Opbellen
E-mail
Info