Samen gaan we de uitdaging aan!

 

Roparun Track & Trace

Je kunt ons live volgen tijdens de Roparun 2017. 

Bekijk het op deze pagina


Roparun Radio

Roparunradio bestaat bijna net zo lang als de Roparun zelf.

Al in 1993 werd gestart met uitzendingen rondom de run, die toen nog van Rotterdam naar Parijs liep.
In dat jaar werden er in de reguliere uitzendingen van RANO Ziekenomroep flitsen uitgezonden vanaf het parcours. Er werd gewerkt met een dure satellietverbinding en de verslaggevers waren lang niet altijd bereikbaar.

Al snel hadden ook de Roparunradio medewerkers het Roparun virus te pakken en in de loop der jaren werd er steeds meer radio zendtijd geschonken aan de run.

Spoedig kon de RANO het niet meer alleen af en zocht samenwerking met andere omroepen. Zo ontstond een productie die door verschillende omroepen gezamenlijk werd gemaakt. Dit resulteerde in 2009 in de Lokale Omroep Award in de categorie 'crossmediaal'.
Het huidige Roparunradio bestaat allang niet meer uit flitsen vanuit het parcours maar is uitgegroeid tot een 72 uur durende live megaproductie, die een jaar lang voorbereiding vraagt van de vrijwillige medewerkers.
De Roparun breidde zelf ook uit en heeft sinds 2012, naast de route die start vanuit Parijs, ook een route die start vanuit Hamburg. In Barendrecht komen de beide routes bij elkaar om gezamenlijk de laatste 13 kilometer tot de finish op de Coolsingel te volbrengen.
Inmiddels komen de medewerkers van Roparunradio uit het hele land, kun je ons via de aangesloten omroepen bijna overal langs de routes horen. 
De Roparun en Roparunradio hebben één belangrijk ding met elkaar gemeen:
de passie voor de Roparun en de goede doelen die daarmee worden gesteund. Roparunradio wil de verbinding zijn tussen de teams en de thuisblijvers. Met leuke muziek, maar vooral met informatie over de teams, de goede doelen en de run zelf natuurlijk. En dat is elk jaar weer anders, verrassend, nieuw en ontroerend.

Tijdens het Roparun-weekend is de Roparunradio via deze link te volgen.

Roparunradio, een bewogen evenement!  

 
Opbellen
E-mail
Info