Samen gaan we de uitdaging aan!

 

Om geld in te zamelen voor palliatieve zorg aan mensen met kanker, verkoopt Team Doetinchem twee heerlijke wijnen: Solms Delta Chenin Blanc & Solms Delta RoséDit zijn 2 prachtige wijnen voor de komende (feest)dagen. 


Solms Delta Estate, bijzonder wijndomein


In Zuid-Afrika wordt de laatste jaren flink aan de weg getimmerd door de wijnmakers. Niet alleen voor wat betreft de kwaliteit van de wijnen, maar zeker ook op het gebied van maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Zo dus ook bij Solms Delta in Franschhoek. Dit Estate onderscheidt zich namelijk op meerdere gebieden van collega’s elders in de Kaap.

Solms-Delta Wine Estate is eigendom van twee families: Solms en Astor. De Franschhoek vallei maakt officieel onderdeel uit van Paarl en is gelegen ten oosten van Stellenbosch. Omdat er aan twee kanten bergen liggen die hoog uitreiken boven de vallei, is het klimaat tamelijk gevarieerd. 
Het is er warm en droog, maar de zuidoostenwind zorgt voor koele klimaatcondities. De bodem in het dal is zanderig en men vindt verweerd graniet terug op de heuvelruggen. Volgens Solms-Delta zijn dit ideale omstandigheden voor Rhone druivenrassen. De meeste wijngaarden zijn daarom aangeplant met Shiraz, Mourvedre, Grenache en Viognier
.


De wijnen


 


Solms Delta Chenin Blanc 

De wijn heeft een sappige milde smaak met hints van steenvruchten, gevolgd door een frisse schone afwerking op het gehemelte. Kortom, een frisse, droge en fruitige Chenin Blanc. Heerlijke wijn voor op terras maar zeker ook bij kip, vis en salade.

 Solms Delta Rosé

Een heel licht getinte rosé van Grenache en Cinsault met naast een verleidelijke kruidige geur de nodige smaaknuances van rode vruchtjes en citrusfruit. Behalve een opwekkend aperitief is de wijn een verfrissende begeleider van niet te zware gerechten.

Kleine vergoeding per fles                                                                                   De kosten bedragen: € 6,95 per fles en € 36,00 voor een doos met 6 flessen  

De volledige opbrengst wordt ingezet als sponsorgeld voor Team Doetinchem. Terwijl u geniet van een wijntje steunt u Team Doetinchem èn de goede doelen van de Roparun. Waar wacht u nog op? 

Bestel nu                                                                                                                 U kunt de wijn via onze webshop bestellen en online betalen via iDeal.

 
Opbellen
E-mail
Info